Anda Ingin Membuat Roti Menggunakan Resepi Kedai Roti?



kini anda tidak perlu lagi bersusah - payah mencari kursus membuat roti yang berharga sehingga beratus-ratus ringgit

 Anda lihat sendiri kat bawah ni...
kursus roti sweet bun
                                                                                                                    Sumber: Mardi.gov.my

Sila lihat pula masalah yang dihadapi oleh peminat roti ini..



Ini adalah komen sebenar seorang peminat roti dimana Cik puan tersebut telah mencuba resepi yang diberikan dan juga telah mencuba membuat roti mengikut langkah-langkah yang diberikan, tetapi roti yang terhasil tidak menjadi? jadi, nak salahkan siapa? adakah salah si pemberi resepi? resepi tak betul?, takde pengalaman? oleh itu saya telah membuat sedikit kajian...


Berdasarkan hasil kajian yang diperolehi, kebanyakan peminat roti tidak dapat menghasilkan roti yang berkualiti dan sedap bukan disebabkan oleh kegagalan resepi. Tetapi antara faktornya adalah:


Tidak ada ilmu asas tentang bahan mentah yang digunakan!

Tidak tahu teknik teknik yang digunakan untuk membuat roti!


Tidak tahu tips-tips untuk menghasilkan roti yang lembut, gebu, dan sedap!


Tidak tahu mengubahsuai bahan ramuan yang digunakan menjadi lebih sedap!

Tidak tahu cara yang betul untuk menggunakan ibu roti(yis)!


Bagaimana saya boleh dapat hasil kajian ini?


Saya Mohd Ismail Asmawi merupakan lepasan ijazah di dalam bidang Teknologi Makanan dan mempunyai pengalaman di dalam bidang Teknologi Makanan selama lebih 6 tahun. Saya berkerja sebagai tenaga pengajar yang melatih pelajar di seluruh Malaysia dan komuniti setempat yang ingin belajar menghasilkan produk makanan. Bidang kepakaran saya adalah di dalam pembangunan produk makanan (Product development), pemprosessan makanan dalam tin, bakeri, pastri, jus dan kordial, hasilan kacang soya, pengawetan makanan, dan industri makanan laut. Saya juga merupakan Profesional Halal Auditor yang diiktiraf oleh HDC (Halal Industry Development Corporation).


Kenapa anda perlu  membuat roti sendiri? beli je lah kat kedai..

Memang tidak dapat dinafikan membeli roti di kedai roti lebih mudah dan cepat. Tetapi pernahkah anda terfikir bahan yang dicampurkan ke dalam roti? Fakta menunjukkan kebanyakkan roti yang berada di pasaran dicampur dengan bahan kimia yang berlebihan supaya roti lebih lembut dan gebu! Selain itu, berus yang digunakan untuk memberus roti juga ada yang dibuat daripada bulu haiwan!...Sedarkah anda?? Taknak cuba ke membuat roti sendiri? Pernahkan anda terfikir jika anda membuat roti sendiri anda akan mendapat kebaikan ini:


Apabila anda mempunyai kemahiran membuat roti, anda boleh hasilkan roti yang banyak! Anda dapat makan roti sepuas-puasnya dengan pembelian kos bahan mentah yang sangat murah!

Anda boleh menjalankan perniagaan roti secara kecil - kecilan kerana anda menghasilkan roti yang sedap dan selamat untuk dimakan! boleh menjana pendapatan sampingan.

Anda dapat menghasilkan roti yang halal dan bersih. Oleh itu, anda tidak lagi merasa ragu-ragu untuk makan roti kegemaran anda.

Anda boleh membuat roti besama isteri, suami dan anak-anak anda. Dapat mengeratkan hubungan anda bersama keluarga.

Boleh dijadikan sebagai makanan sampingan sempena hari lahir, kenduri atau jadikan hadiah kepada rakan anda.

Dan banyak lagi kebaikan yang bakal anda perolehi...

Saya takde pengalaman untuk membuat roti, boleh ke saya membuatnya?

Boleh!! jika kena pada caranya. Jika anda tidak ingin menghadapi masalah di dalam membuat roti seperti rakan kita sebentar tadi, anda hendaklah mencari ilmu sama ada anda mencarinya di web, blog, forum dan sebagainya. Tetapi pencarian ilmu dengan kaedah ini akan memakan masa anda, kerana anda tidak tahu lagi sama ada anda akan berjaya membuat roti ataupun tidak! anda juga boleh mengikuti kursus roti dan belajar face-to-face dengan pengajar anda, tetapi kaedah ini memerlukan modal sehingga beratus-ratus ringgit! Atau anda ingin mencari satu panduan yang lengkap untuk membuat roti seterusnya dapat menjimatkan masa anda dan menyelamatkan wang anda??

Jadi, yang mana satu pilihan anda?

1.

Saya ingin membuang masa berharga saya dengan mencuba satu persatu resepi yang saya jumpa dan membuatnya sampai jadi.

2.

Saya ingin mengikuti kursus yang mahal untuk membuat roti.

3.

Saya ingin dapatkan satu panduan lengkap membuat roti kerana masa saya sangat berharga dan ingin jimatkan kos saya.


Jika pilihan anda adalah no. 1 atau no. 2, saya sarankan anda klik butan di browser anda, kerana page ini bukan untuk anda...jika pilihan anda no. 3. Anda membuat pilihan yang bijak! sila teruskan pembacaan anda kerana anda akan jumpa apa yang anda inginkan..

Pernahkah anda terfikir, anda akan menghasilkan roti seperti ini?

roti sweet bun

Hmm...nampak sedap bukan?


JADI SAYA MAHU MEMBANTU ANDA

SAYA TIDAK MAHU ANDA KECEWA APABILA ROTI YANG ANDA BUAT TIDAK MENJADI


Oleh itu, saya ingin memperkenalkan...


EBOOK PANDUAN LENGKAP PAKAR ROTI

pakar roti
MERANGKUMI 4 MODUL PEMBELAJARAN
Merupakan ebook bahasa melayu pertama yang dikeluarkan di pasaran Malaysia untuk memberi anda panduan didalam menghasilkan Roti Sweet Bun, langkah demi langkah ditunjukkan dengan terperinci tanpa perlu anda menghadiri kursus bakeri yang mahal!
Tetapi saya ingin ingatkan anda, Ebook ini dalam bentuk Pdf, iaitu buku digital yang dibaca menggunakan PC, tetapi anda juga boleh print Ebook ini seperti buku sebenar.

KELEBIHAN EBOOK PANDUAN LENGKAP PAKAR ROTI
mengapa anda perlu belajar membuat roti menerusi panduan ini?


Tidak sampai satu hari pun, anda dah pandai membuat roti anda sendiri.

Panduan ini akan menghasilkan roti yang lembut, sedap dan gebu seperti kat kedai roti.

Langkah penerangan membuat roti yang menggunakan kaedah bergambar dan video. Sangat mudah difahami.


Selain anda belajar membuat roti, anda juga belajar tentang kepentingan bahan, pengiraan kos, mengubahsuai bahan mentah dan tips - tips membuat roti.

Bila dah ada kemahiran, anda boleh membuka kedai roti dan menjualnya secara kecil - kecilan.

Modal untuk menghasilkan roti sangat rendah. Oleh itu, ia mampu dilakukan oleh semua orang. Keuntungan juga besar.

Anda mendapat resepi roti yang sama seperti di kedai roti.


Jom lihat apa yang akan anda pelajari..

Sedikit sedutan video tutorial Pakar Roti yang akan anda perolehi
(Jika sambungan internet anda perlahan, sila play dan tinggalkan, kemudian baru reply semula)





MODUL #1 - TEKNIK MEMBUAT ROTI SWEET BUN CARA PROFESIONAL
-Langkah demi langkah membuat Roti Sweet Bun-
sweet bun
Modul #1 ini adalah modul asas yang perlu anda fahami kerana segala ilmu untuk menjadi pakar roti ditulis di dalamnya. Anda akan belajar tentang bahan mentah, langkah demi langkah membuat roti berserta gambar proses dan juga video tutorial.

Anda akan pelajari:

  • Apakah itu produk Roti Sweet Bun.
  • 12 jenis peralatan yang perlu ada untuk membuat roti.
  • Peralatan____ adalah alat_____untuk membuat roti.
  • Bahan ramuan membuat roti berserta kuantiti yang diperlukan.
  • Fungsi setiap bahan ramuan di dalam roti. Terdapat 12 bahan.
  • Fungsi margerin adalah memberi___________ manakala shortening_________
  • Bahan boleh dibahagikan kepada ___________,_________dan_____________
  • Apakah itu yis?
  • Yis boleh dibahagikan kepada 3 kumpulan iaitu_________,________dan______
  • Kaedah pengiraan pertukaran kumpulan yis
  • 2 teknik asas untuk menghasilkan roti sweet bun iaitu teknik_______dan teknik_______.
  • Teknik_______akan menghasilkan roti lebih gebu dan lembut.
  • Teknik_______lebih menjimatkan masa penghasilan roti sweet bun.
  • Video cara untuk menentukan doh telah terbentuk dengan baik.
  • Video cara untuk membulatkan roti dan memasukkan inti.
  • Kaedah membuat inti roti.
Lihat ebook versi print screen ini:
buku roti bun 



MODUL #2 - PENGENALAN KEPADA FORMULASI
-Teknik Manipulasi Bahan Ramuan Roti-
sweet bun
Dalam modul #2 ini anda akan belajar mengenai konsep formulasi bahan yang digunakan didalam kilang makanan. Kepentingan tentang formulasi juga turut dedahkan pada modul #2 ini. Teknik - teknik pertukaran berat kepada formulasi atau sebaliknya juga ditunjukkan satu persatu dan mudah difahami.

Anda akan pelajari:
  • Apakah itu Formulasi?
  • Formulasi adalah___________sesuatu produk pengguna.
  • Perbezaan formulasi dan bahan ramuan adalah formulasi____________, manakala bahan ramuan adalah___________.
  • Cara menukar berat bahan kepada formulasi bahan.
  • Cara menukar formulasi bahan kepada berat bahan.
  • Rumus pertukaran berat bahan kepada formulasi adalah____________.
  • Bagaimana mengenalpasti bahan utama?
  • 2 Teknik mudah mengenali bahan utama adalah dengan________ dan _______.
  • Bagaimana caranya untuk menghasilkan roti bun dengan kuantiti yang banyak?
  • 3 kepentingan formulasi bahan.
  • Teknik manipulasi bahan.
  • 5 sebab kenapa perlu manipulasi bahan.
  • 10 langkah manipulasi bahan.
  • Langkah 1 adalah__________. Kemudian langkah 2 adalah__________.

Anda juga dibekalkan dengan Pengiraan Formulasi Secara Automatik

formulasi

Anda tidak perlu menggunakan kalkulator untuk mengira berat bahan yang diperlukan untuk menghasilkan roti. Anda hanya tentukan sahaja berat bahan utama yang ingin digunakan dan ia akan dikira secara automatik. Pengiraan ini boleh juga digunakan untuk pengiraan formulasi bahan produk lain.



MODUL #3 - PENGIRAAN KOS PRODUK
-Teknik Mengira Kos Penghasilan Roti Sweet Bun-
roti bun
Apabila ingin menghasilkan sesuatu produk, kita perlulah tahu berapakah jumlah kos yang diperlukan. Oleh itu, modul #3 ini akan mengajar anda bagaimana untuk mengira kos sesuatu produk yang dihasilkan. Selain daripada itu, kos jualan juga penting supaya kita dapat menentukan berapakah keuntungan yang bakal kita perolehi. Anda akan diberikan templete pengiraan kos dan ia sangat mudah difahami. Anda hanya perlu copy and paste sahaja.

Anda akan pelajari:

  • Kaedah ringkas untuk mengira kos produk roti.
  • Beberapa istilah di dalam pengiraan kos.
  • Bagaimana hendak membuat jadual perolehan
  • Bagaimana mengira kos penghasilan roti bun dan inti yang digunakan.
  • Mengira kos untuk sebiji roti sweet bun.
  • Cara menentukan harga jualan sebiji roti sweet bun.

Anda juga dibekalkan dengan Pengiraan Kos Produk secara Automatik



Anda tidak perlu bersusah-payah untuk mengira kos produk yang telah di ajar pada modul #3. Anda hanya gunakan sahaja kalkulator ini, Kalkulator ini akan mengira kos produk untuk anda secara automatik. Ini dapat menjimatkan masa anda. Kalkulator ini juga boleh digunakan untuk mengira kos produk yang lain.



MODUL #4 - TIPS BUAT ROTI SEDAP DAN GEBU
-Ketahui #20 Tips Hasilkan Roti Sweet Bun Berkualiti-
sweet bun
Modul #4 ini akan membongkar segala tips yang diperlukan oleh anda untuk menghasilkan roti yang lembut, gebu dan sedap. Anda tidak perlu bersusah payah untuk menjalankan kajian dan mencari maklumat bagaimana hendak menjadikan roti anda ini berkualiti. Anda hanya perlu baca dan fahami sahaja tips yang diberikan. Modul ini sangat membantu anda.

Anda akan pelajari:

  • #20 tips untuk hasilkan roti yang sedap dan gebu.
  • Tips #1 Gunakan tepung__________ kerana bun yang terhasil lebih____________.
  • Tips #2 Jangan gunakan tepung_____________________.
  • Tips #3 Gunakan bahan ramuan yang __________________.
  • Tips #4 Jangan lakukan fermentasi terlalu_______________ kerana ia akan membuatkan ________________.
  • Tips #5 Jangan menabur__________________ kerana ia akan membuatkan permukaan roti__________________.
  • Tips #6 Tutup roti dengan___________________apabila melakukan fermentasi secara manual
  • Tips #7 Jangan bakar roti pada___________kerana permukaan roti akan menjadi_______.
  • Tips #8 Tumbuk doh selepas____________untuk membuatkan doh_________.
  • Tips #9 Untuk membuatkan permukaan roti lembut, jangan________sebelum dibakar.
  • Tips #10 Sapukan dengan_______untuk membuatkan permukaan roti________
  • Tips #11 Sapukan dengan________supaya roti lebih berkilat.
  • Tips #12 Permukaan roti akan kasar jika______________.
  • Tips #13 Untuk mengetahui yis masih aktif, lakukan___________.
  • Tips #14 Gunakan cahaya____________untuk___________doh.
  • Tips #15 Pastikan berat bahan____________.
  • Tips #16 Roti akan menjadi masam jika___________.
  • Tips #17 Jika tidak mahu menggunakan bread softener dan bread improver, gunakan campuran___________.
  • Tips #18 Simpan roti di tempat________untuk mengekalkan kelembutannya.
  • Tips #19 Untuk meningkatkan rasa dan warna roti, gunakan_____________.
  • Tips #20 Gunakan gabungan_________dan__________untuk menjadikan roti lebih lembut dan sedap.




Dapatkan Preview
PERCUMA
ini dahulu




Sila Isi Nama dan Email utama anda ke dalam kotak di bawah untuk Muat Turun
(Ebook akan dihantar melalui  email  anda)

Nama Anda

Alamat E-mail

*Maklumat anda dijamin selamat dan tidak akan disebarkan



Resepi roti sweetbun En.Ismail memang lembut


Tahniah En.Ismail kerana berjaya menghasilkan ebook panduan membuat sweetbun. Dengan panduan ini, insyaAllah sesiapa pun boleh menghasilkan sweetbun yang lembut dan lazat. Saya sendiri telah mencuba membuat sweetbun menggunakan resepi En.Ismail. Dan hasilnya memang lembut dan sedap seperti gambar di bawah,
roti bun
Walaupun saya telah biasa membuat pelbagai jenis bun ketika kerja dihotel dulu, tapi baru saya tahu ada dua teknik rupanya membuat sweetbun nie. Ebook En Ismail telah menerangkannya dengan baik sekali. InsyaAllah ebook ini sangat membantu anda menghasilkan sweetbun yang lembut dan lazat.
 
Ikhlas dari,

Mohd Hairul Hissam






Adakah dengan panduan ini saya boleh berjaya membuat roti?

YA! anda boleh berjaya! kerana panduan ini mudah difahami dan straight to the point. Langkah - langkah penghasilan roti disertakan dengan gambar dan video tutorial yang disediakan memudahkan pemahaman anda di dalam proses pembuatan roti. Selain daripada itu, anda boleh bertanya kepada saya pada bila-bila masa sahaja apabila anda menghadapi masalah di dalam pembuatan roti. Saya sedia membantu anda.

Betul ke roti yang akan saya hasilkan sedap dan gebu seperti di kedai roti?

YA! memang betul! resepi yang dibekalkan kepada anda di dalam modul ini 100% sama seperti roti yang dijual di kedai roti. Rasanya yang sedap dan teksturnya yang lembut dan gebu membuatkan anda ingin memakannya lagi sehingga anda puas! Jika anda tidak mencuba resepi ini, anda tidak akan tahu. Inilah masanya untuk anda mencubanya.




Saya memang buta roti..tapi bila dah cuba, memang taknak berhenti!!

Saya memang tidak tahu nak buat roti, zero knowledge! sehingga pakar roti mengajar cara membuat roti satu-persatu.
Ini hasil pertama saya


sweet bun
Ok tak? nampak ler jugak rupanya..tapi rasanya sedap!
Saya tidak berputus asa, maklumlah 1st time buat..saya buat untuk kali kedua..dan ini hasilnya..
doh bulat
roti sweet bun
roti bun manis

Panduan ini memang dapat membantu saya yang ingin belajar membuat roti sendiri! saya dapat beri jaminan kepada anda yang gagal dalam membuat roti sendiri atau yang ingin belajar teknik yang betul untuk membuat roti. Ebook ni 100% berhasil!

Daripada,
Muhammad Asyraf
ash.1whp@yahoo.com












Ikhlas,
Juleya Ghani







komen cara buat roti



Dengan pembelian Ebook lengkap Pakar Roti, anda juga dibekalkan dengan 4 BONUS terhad ini!




4 EBOOK RESEPI YANG LAZAT
(Ebook ini dalam bahasa inggeris)
- Ebook Orange Recipes
- Ebook 111 Eggs Recipes
- Cheesecake Recipes
- Chocolate Recipes For Chocolate Lovers

Miliki kesemua ebook ini secara percuma apabila anda mendapatkan Panduan Lengkap Pakar Roti. Tawaran ini adalah tawaran terhad! Dengan ebook ini anda dapat menghasilkan pelbagai jenis makanan yang lazat. Anda akan mendapat beratus - ratus resepi yang sebelum ini anda tidak pernah jumpa. Anda boleh mencubanya sendiri di rumah.



  Anda mahu LAGI?



PERCUMA LAGI!! 2 EBOOK PELBAGAI RESEPI ROTI



Dalam 1 ecover ini terdapat 2 ebook iaitu Ebook Unlimited Bread Recipes dan Ebook Ultimate Bread Machine (Ebook ini dalam bahasa inggeris). Dalam ebook ini anda akan belajar dengan lebih lanjut lagi resepi untuk membuat pelbagi jenis roti yang ada di pasaran. Oleh itu, anda tidak perlu lagi mencari resepi yang berkaitan roti  jika anda membuka kedai roti kelak, Semuanya telah disediakan.

Antara resepi yang bakal anda miliki:
  • Crunch Bread
  • Whole Wheat Bread
  • Almond Oatmeal Bread
  • American Garlic & Parsley Bread
  • Apple Carrot Bread
  • Applesauce Bread
  • Apricot Spice Bread
  • Diet Health Bread
  • Dried Tomato & Rosemary Bread
  • Easy French Bread
  • Corn-Chilies-Cheese Bread
  • Muffin Bread
  • Onion Bread
  • Fresh Grapefruit Cottage Bread
  • Fresh Herb Bread
  • Garlic and Basil Bread
  • Portuguese Corn Bread
  • Pototo Bread
  • Strawberry Cream Cheese Bread
  • Summer Vegetable Bread
  • Vegetable Herb Bread
  • Lime & Coconut Milk Bread
  • Pepperoni Bread
Dan pelbagai lagi resepi roti yang menarik dan sedap!


ADA LAGI!! Bantuan khidmat pelanggan percuma sehingga anda berjaya membuat roti sendiri


Bantuan Roti

Saya akan menyediakan bantuan khas bersama anda selaku pelanggan saya! Melalui khidmat pelanggan ini anda tidak perlu risau apabila tidak berjaya menghasilkan roti sendiri. Anda boleh terus hubungi saya bila-bila masa anda suka (tapi jangan lah pula time tido...hehe). InsyaAllah saya akan membantu anda. Anda boleh juga join group Pakar Roti dimana anda akan mendapat lebih informasi berkaitan roti secara percuma. Kita juga boleh berbincang di platform Facebook, YM , dan email bergantung kepada kesesuaian anda.


Apa yang anda tunggu lagi, mulakan langkah pertama anda sekarang!

Mulakan langkah pertama anda mendapatkan Panduan Lengkap ini! Cepat bermula untuk membuat Roti Sweet Bun anda yang pertama, Siapa tahu, dengan langkah pertama ini anda boleh menjadi tauke bakeri yang berjaya. Untuk berjaya, kemahiran adalah lebih penting, anda tidak akan rugi satu sen pun.

YA! Saya berminat! berapakah harganya??
Bagi saya masa untuk mengira dan buat perbandingan harga.


Bil

Ebook

HARGA

1.
Modul #1 - Teknik Membuat Roti Sweet Bun Cara Profesional
RM 50.00
2.
Modul #2 - Pengenalan Kepada Formulasi
RM 40.00
3.
Modul #3 - Pengiraan Kos Produk
RM 35.00
4.
Modul #4 - Tips Buat Roti Sedap dan Gebu
RM 40.00
5.
4 ebook Resepi Yang Lazat
- Ebook Orange Recipes
- Ebook 111 Eggs Recipes
- Cheesecake Recipes
- Chocolate Recipes For Chocolate Love`s

RM 80.00
6.
2 ebook Pelbagai Resepi Roti
-Ebook Unlimited Bread Recipes
-
Ebook Ultimate Bread Machine

RM 60.00


JUMLAH

RM305.00



Jika anda membeli pakej panduan ini anda hanya memerlukan RM305.00 sahaja. Berbanding jika anda pergi mengikuti kursus penghasilan roti yang berharga RM950.00!! anda mungkin akan lupa setelah anda habis menghadiri kursus tersebut. Tetapi untuk hari ini sahaja saya hanya memberi harga...

RM 305.00



RM 200.00



RM120.00

 Kerana saya tidak ingin membebankan anda, dan ingin membantu anda. Hanya untuk anda sahaja. Saya hanya memberi harga  RM 50.00 SAHAJA!
Tapi...hanya untuk masa yang terhad! Jualan melebihi 70unit!

Dapatkan sekarang sebelum saya menaikkan harga!
[ saya boleh berubah fikiran sekelip mata :) ]

Hanya RM50.00 Sahaja
(Promosi!!)




KLIK GAMBAR DI ATAS UNTUK MEMBELI


Tunggu dulu..

Pembeli Ebook Panduan Lengkap Pakar Roti Secara Automatik Menjadi Ahli Kelab Eksklusif Saya di Facebook



kelab pakar roti

Kebaikan anda join group pakar roti:
1. Anda akan mendapat resepi tambahan pelbagai jenis roti daripada saya secara percuma. Dengan asas yang anda telah pelajari anda akan mudah untuk membuatnya.

2. Anda boleh berhubung dengan pembeli ebook pakar roti yang lain. Oleh itu, anda boleh berbincang dan bertukar-tukar pendapat dengan ahli group yang lain.

3. Jika anda berminat untuk menjalankan perniagaan bakeri, anda boleh cari rakan niaga di group ini. Dan ada di kalangan ahli telah bermula, anda boleh berguru dan menimba pengalaman daripada mereka

4. Dan macam-macam lagi..

Jadi, rebutlah peluang ini untuk menjadi salah satu ahli kelab kami. Jumpa anda di sana..


Memang berbaloi modal yang anda laburkan. Lihat sendiri aktiviti di kelab saya

*Pemberian Ebook percuma
Roti sweet bun
Roti sweet bun

*Perkongsian resepi dan kaedah percuma
Roti sweet bun
*Segala kemusykilan anda akan dijawab
Roti sweet bun

*Berminat untuk berniaga roti? anda akan dibantu oleh ahli yang berpengalaman
roti sweet bun

Jadi, Jangan Tunggu Sehingga Harga Dinaikkan

Panduan buat roti

Ikhlas daripada,


MOHD ISMAIL ASMAWI a.k.a Mawfiz
admin@pakarrotisweetbun.com
Selamat Meroti

p.s: Kini anda tidak perlu lagi bersusah payah untuk mengikuti kursus membuat roti yang mahal. Panduan Pakar Roti menyelesaikan masalah anda.

p.p.s: Anda dapat menggunakan kemahiran membuat roti untuk memulakan bisnes kedai roti secara kecil-kecilan. Dapat menambah pendapatan keluarga. Memang untung!

p.p.p.s: Panduan Lengkap yang pertama berada di pasaran Malaysia. Dapatkan Sekarang di SINI


HOME | PEMBELIAN | HUBUNGI SAYA | AFFLIATES